Kalbjärga 2017: Matti Bye

Musiker

Anders af Klintberg

Dj, producent och musiker vars musikaliska utryck genomsyras av drömmen om Hawaii. Steelguitarkapten i bandet Joe Davolaz som producerar och skriver musik till banden Sverige, Lovers & Kemisolo.

Dennis Egberth

Percussionist och medlem i banden Saigon, Sverige, Se och hör, Receptacles och Joe Davolaz . Har även spelat med band som Taxi Taxi, Shout Out Louds, El Perro del Mar och The Hanged Man.

Gerda Holmquist

Cellist från Malmöstråkkvartetten Vindla String Quartet som i år firar 10 års jubileum, de samarbetat med ett hundratal artister, medverkat på 25 album och haft över 400 konserter. Hon är även en av initiativtagarna till Subchamber Ensemble, ett community för klassiskt tränade musiker i region Skåne. Hon spelar även med Big Fox och Adam Evald.

Matti Bye

Musiker och kompositör. Han har länge varit verksam som stumfilmspianist, bl. a. vid Cinemateket i Stockholm. Bye har gett ut en rad album under eget namn och samarbetat med Anna von Hausswolff, Lau Nau och Frida Hyvönen. Han har även skrivit musik till ett flertal teateruppsättningar och filmer. 2014 tilldelades Bye Mårbackapriset med motiveringen: ”Med ny musik till stumfilmsklassiker som Herr Arnes penningar, Körkarlen och Gösta Berlings saga har han gett ett andra liv åt Selma Lagerlöfs berömda berättelser.”

Melissa auf der Maur

Experimentell musiker, låtskrivare, fotograf och skådespelare. Innan solokarriären spelade hon bl. a. i banden Tinker, Hole och The Smashing Pumpkins. Hon är verksam i Hudson, New York, där hon bland annat driver det icke vinstdrivande konstcentret Basilica Hudson.

Nathan Larson

Huvudsakligen verksam som kompositör av musik för film. Hans musikaliska rötter finns i den amerikanska punkscenen, där han varit medlem i en rad band av vilka den mest kända var Shudder To Think. Han är verksam i projektet A Camp, tillsammans med sångerskan Nina Persson. Nathan Larson är också författare. Han är bosatt i New York och Malmö.

 

Foto: Ronnit Hasson